Search

4 Hari 3 Malam hanya Rm440 ke Yogyakarta. Baloi Giler!

Macam best je pergi jalan-jalan ke Yogyakarna ni, tu pondok atas pokok ke tu macam mana nak naik tu? Tak gayat ke woi. Dorang ni ke Yokyakarta Indonesia 4 hari 3 malam hanya RM 440 seorang.
Kos tersebut dah merangkumi semua sekali iaitu tiket kapal terbang pergi dan balik, penginapan, pengangkutan, makanan dan lain-lain. Jom baca!

Trip 4 hari 3 malam ke Yogyakarta cuma RM 440 (flight ticket, accomodation, transport & makan)
Sbb ramai yg mintak share itinerary, nie haa nak share lah serba sedikit utk trip yogyakarta 4 day 3 night. (kalau nk soft copy pon boleh – lg detail). Budget termasuk flight, accomodation, transport and makan, just RM440. Rate time aku tukar hari tue 1 juta rupiah = RM303.
Hari Pertama



  • Flight ticket return KL-JOG-KL (RM68)
  • naik bas Trans Jogja dari Airport ke EDU Hostel (IDR3600)
  • EDU Hostel for 3 night (IDR240K)
  • beca pergi balik dari hostel ke Malioboro Street share 2 org (IDR20K/pax)
  • dinner dkt lesehan Malioboro (IDR20K)
  • jalan2 + shopping dkt Malioboro Street



Hari Kedua

  • Van + supir utk dua hari share 11 org (IDR182K/pax)
  • Sunrise Gunung Merapi
  • Sewa jeep share 4 org (IDR96K/pax)
  • Breakfast (IDR25K)
  • Borobudur harga student card (IDR130K)
  • Kalibiru entrance (IDR5K) , spot 1 (IDR15K), 4 photo soft copy (IDR20K)
  • Lunch (IDR12K)
  • Alun2 kidul basikal berlampu share 6 org (IDR5000/pax)
  • Jalan2 + shopping dkt Malioboro Street
  • Beca balik ke hostel share 2 org (IDR10K/pax)


Hari Ketiga


  • Hutan Pinus
  • ojek motor + entrance Pantai Timang (IDR22K)
  • gondola Pantai Timang (IDR200K)
  • lunch lobster share 11 org (IDR73K/pax)
  • goa pindul caving (IDR35K)
  • River rafting (IDR45K)
  • photographer share 11 org (IDR20K/pax)
  • bilik mandi (IDR2000)
  • dinner (IDR14K)


Hari Last

  • Beca pergi Pasar Beringharjo share 2 orang (IDR10k/pax)
  • Jalan2 + shopping dkt Pasar Beringharjo
  • Balik hostel naik kereta kuda share 6 org (IDR17K)
  • Bas ke Airport (IDR3600)
  • Balik KL

Nota!

  • Bakpia yg sedap bakpia 25 (beli hari last sbb dia kuih)
  • Lesehan area Malioboro agak mahal berbanding restoran
  • Kalau nak beli simcard, beli simcard simPATI
  • Shopping murah dkt luar borobudur (ada kedai2). Jgn beli dkt org yg jual dkt pintu masuk borobudur, mahal.
  • Kalibiru ada spot 1, 2, 3, panggung utk gambar (harga lain2)
  • Naik ojek motor jalan ke Pantai Timang agak mencabar
  • Lobster 1kg boleh dpt 5-6 ekor harga 350-400K siap nasi tahu tempe air
  • Pasar Beringharjo tempat syurga shopping. Paling murah antara tempat yg lain. Bukak 9 am – 3 pm. Batik, kain ela, kebaya, sourvenir n mcm2 lagi.