Search

I Luv Bali....

 'Tgk cerita Awan Danea tapi diorang shorting kat Bali.... tiba2 uolls i teringtkan Bali.


I Luv Bali..... aku mmg suka sangat tempat ni. Bebas.... release.... romantika di amor.....itu lah perasan aku bila sampai di Bali. Aku dah pergi ke Bali sebanyak 3 kali.....tak tak tahu lah kenapa tak pernah boring ngan tempat ni. Every end of the year aku & En win akan pergi ke Bali. Tinggal kan anak2 di bawah jagaan atuk & nenek nyer. Lepas tu aku berdua akan honeymoon di Bali selama 5 hari 4 malam.

Selalu nyer di Bali aku ngan En Win aku cari hotel yg  dekat ngan pantai permandangan "Sea View" ala2 omputih lah konon nak tengok matahari terbenam sambil berpelukan di balcony....waktu tu ayat2 cinta akan keluar dan kami akan meluahkan isi hati masing2 sambil bercium dan disaksikan matahari yg terbenam..... STOP IT ELLY (kau ingat kau pelakon). Tapi tak di nafikan kalau aku ke Bali...aku ngan En Win akan lebih kan budget utk Hotel....we all nak betul2 selesa dan harus tilam dan bilik air nyer meletup!! Faham2 jer kata Honeymoon.

Sampai je Hotel lepas check in semua...tempat pertama kami tuju SPA. Pergggghhhh dah lah murah best giler. Selalunyer kitaorang akan lepak 3 jam kat SPA. Lepas tu balik hotel....siap2 for dinner kat Jinbaran. So romantik tempat ni.... sebab makan tepi laut di terangi cahaya bulan sambil menikmati alunan muzik yg sungguh romantik. Tak tipu uolls waktu ni lah uolls akan rasa betapa cintanyer uolls kat pasangan masing2. Kat sini tak ada hal punya korang bercium lah sampai terguling kat pantai pun tak ada org peduli. BEBAS kan!! balik hotel tak yah aku cerita apa terjadi.....hahahahah.

Hari kedua selalu nyer kitaorang akan ke Ubub....jalan2 cuci mata...kat sini macam2 barang ada dijual. Lepas ke Ubub we all mesti singgah Sukawati.... kalau uolls minat lukisan sini lah tempat nyer. Murah giler... gambar sebesar alam baru RM75.00. Aku tak lah minat lukisan sangat tapi bila sampai tempat ni mesti terjebak beli dalam 5 - 8 lukisan.Selalunyer we all habis kan masa kat sini dari pagi sampai petang. Balik hotel lepak2 jap....malam keluar balik. 

Malam kat bali ni Heaven uolls....live band and disco merata. Mat Saleh kat sini melambak tu sbb dulu kena bom tempat ni. Diorg pakai bra ngan short jer berjln kehulu kehilir. I tak nak kalah uolls harus seksi jugak..... kat KL tak boleh tunjuk malu & takut mak nampak....kat sana uolls i pun jadi omputih. We all akan masuk dari satu Pub ke satu Pub....muzik giler bagussss....semua penyanyi diorg berbakat. Ada satu tempat ni nama nyer Raggae Club....Bob Maley (No Women No Cry)..... makesure kalau uolls gi Bali singgah tempat ni...happening.....everybody sporting. Kau yang malu nak menari pun akan terjebak sbb so crowd so happening.....i cerita pun ni pun nak terbayang-bayang. En Win dah jadi separuh giler lah menyanyi....siap bukak baju lagi. Waktu ni mmg rasa realese....confirmed tak fikir masalah....rasa penat setahun bekerja hilang.

Hari ketiga selalunyer we all akan sewa motor gi jalan2 kat town..... gi makan tepi pantai sambil lepak2, massage again.....shopping kat uluwatu (murah giler). Confirmed u have quality time with ur hubby. Waktu ni apa yg korang nak luahkan.....ini lah masanyer.... seperti yang aku kata mula2 tadi korang akan merasa bebas kat sini. Malam selalu nyer we all akan gi romantik buffet dinner kat hotel.....tak tahu nak gambarkan macam mana....tapi aku rasa best sangat sambil makan kau boleh dengar suara penyanyi ala2 hetty koes endang & kris dayanti.....merdu bangat. Lepas dinner berjimba again.....

Hari keempat..... gi mandi kat pantai. Kat sini mmg famous tempat surfing...kalau berminat boleh berlajar sekali. Aku tak berani....berenang pun tak pandai lagi mau berani nak cuba ker... we all akan lepak kat pantai sampai petang....malam sewa motor round2 cari nasi padang. Ini lah routine aku ngan En Win kalau ke Bali.... InsyaAllah hujung tahun ni kitaorg nak gi lagi....

BEst kan uolls.....


Ini hotel kitaorg duduk....sebelah hard rock....depan laut. Tapi tak ingat apa nama hotel ni.....mmg cantik


Sukawati tmpt jual lukisan yg murah giler..... aku beli gambar perempuan bogel nak letak dlm bilik...so bila nak romen pandang lukisan tu.... hahaha. Lepas tu mak aku datang bagi ceremah kat aku.

Nasi Padang.....

Pantai depan hotel kitaorg.... waktu ni nak tgk sunset....

cantik kan.....

pakaian tradisi org Bali....

Balcony hotel....tempat kita org kiss2 (hahahahha)

Sewa motor....round2 kota Bali

Raggea Club...... Happening
Waktu ni dah start bukak baju.....join the group


Really Enjoy..... realease

Bagi aku kalau nak gi Bali ni bawa family tak berapa sesuai.... mmg banyak tmpt nak dilawati macam gunung berapi lah....ubub, sukawati......cuma patung2 kat sana menakutkan sikit. Diorg ni agama hindu tmpt sembahyang dan pemujaan terlalu banyak takut tak sesuai utk budak2. Rekomen utk pasangan yg honeymoon.... budak2 remaja yg kepala giler2 & pasangan macam aku yg  tak ada hal dan open minded.

Jom hujung tahun ni kita gi sama2.....