Search

34 Foto Pemandang Di New Zealand Ini Boleh Buat Korang Pecah Kepala!



Kalau anda memang mencari tempat percutian yang indah, cantik dan pemandangan yang memukau mata. New Zeland lah jawapannya. Anda yang pernah menoton siri Trilogy Lord of The Rings tentu masih terbayang keindahan tempat-tempat didalam filem tersebut tak kisahlah pemandangan sungai, perkampungan, lembah dan gunung ganang. Sehingga kan anda tak kisah untuk tengok cerita tu walau beberapa kali.

Kebanyakan aktiviti-aktivti tertumpu dengan aktiviti seperti bergambar, melawat tempat-tempat menarik dan bandar-bandar utama atau bermain salji di Turou Skifield jika kena musim sejuknya. Itupun bergantung dengan masa percutian yang anda ada.

Antara tempat menarik yang lain adalah seperti melawat The Shire, menaiki bot di dalam Glow Worm Cave yang bergemerlapan, menaiki cable car di Skyline Rotorua, meluncuri luge pada kelajuan yang tinggi, melawati Pohutu Geyser dan melihat sendiri tarian Haka.

Yang pastinya anda akan penuhkan laman Facebook dan Instagram anda dengan gambar-gambar yang Wow! bila anda melancong ke New Zealand!

Jom kita jamu mata dengan gambar-gambar dari juru foto terkenal Johan Lolos dimana beliau habis masa hampir setahun di New Zealand untuk dapatkan moment dan view yang menarik dan kaboom ni. Pemandangan ini boleh buat anda pecah kepala!

 Abel Tasman National Park
 Aoraki, Mt Cook National Park

 Aoraki, Mt Cook National Park

 Bay of Islands, Northland

 Ben Lomond, Queenstown

 Fiordland National Park

 Cardrona Ski Resort

 Fiordland National Park

 Franz Josef Glacier, Westland Tai Poutini National Park


 Hokitika Gorge, Westland

 Hooker Lake & Mt Cook, Aoraki/Mt Cook National Park

 Lake Gunn, Fiordland National Park

 Lake Harris, Mt Aspiring National Park

 Lake Pukaki & Mt Cook

 Lake Rotoiti, Nelson Lakes National Park

 Lake Wanaka

 Lake Wanaka


 Lake Wanaka

 Lake Wanaka


 Marlborough Sounds

 Milford Road, Fiordland National Park

 Milford Sound, Fiordland National Park

  Milford Sound, Fiordland National Park


  Milford Sound, Fiordland National Park


  Milford Sound, Fiordland National Park


 Moke Lake, Queenstown

 Mt Aspiring National Park

 Mt Aspiring

 Mt Ngauruhoe, Tongariro National Park

 Roys Peak, Wanaka

 Roys Peak, Wanaka

 Southern lights (aurora australis) in Wanaka

 The Coromandel

Wanaka

Amacam? Boleh rasa relaks dan tenang tak? Rasa macam nak pergi aje melancung ke sana kan? Memang best kalau dapat Travelje dan bercuti ke New Zealand! Jom kongsikan dengan tekan button Share tu.