Search

4 Restoran Halal Citarasa Antarabangsa Yang Anda Boleh Cuba Bila Melancong Ke Singapura


Far East Hospitality, operator hotel dan pangsapuri berservis yang terbesar dan paling pesat berkembang di Singapura, mempersembahkan pilihan makanan halal antarabangsa yang luas yang boleh dinikmati oleh semua pelancong Muslim ketika mereka meraikan sambutan Hari Raya Puasa.
Singapura dikenali di seluruh dunia sebagai ‘syurga makanan’, di mana menjamu selera dianggap sebagai hobi kebangsaan. Dengan terbukanya mengalu-alukan kepakaran dan budaya makanan sedunia ke negaranya, memang mudah bagi mana-mana pelancong di Singapura untuk memuaskan selera mereka, dan tempat-tempat makan kami menawarkan pilihan lauk-pauk yang sedap dan tiada tandingan.
Far East Hospitality telah menghasilkan Panduan Jejak Makanan Halal yang unik di mana pelancong Muslim yang ingin menyambut Hari Raya Puasa boleh mencari dan menikmati makanan antarabangsa yang terbaik dengan mudah pada musim perayaan ini.
1.The Landmark
The Landmark menawarkan pengalaman makan yang terbaik dengan bufet sarapan, makan tengah hari dan makan malam dengan menyajikan makanan antarabangsa dengan pengaruh Barat, Asia, India dan Mediterranean.
Masa Operasi : Isnin ke Ahad, 6.30 pagi ke 11.00 malam
Julat Harga : SGD15++ ke atas
Alamat : 390 Victoria Street, #05-01 Village Hotel Bugis, Singapura 188061
the landmark 1
the landmark 5
the landmark 3
2.Pho 4 All
Terletak ke bawah Jalan Pisang, tidak jauh dari Arab Street, Restoran Vietnam Pho 4All hidangkan makanan Vietnamese Halal yang sihat seperti 4 jenis pho yang selera, spring roll, salad tersendiri Vietnam, dan banyak-banyak lagi.
Masa Operasi : Isnin – Sabtu, 11:00 am to 3:00 pm (Makan Petang), 3:00 pm to 6:00 pm (Tutup), 6:00 pm to 9:00 pm (Makan Malam)
Julat Harga : SGD15
Alamat : 7 Jalan Pisang, Singapore 199074
pho
pho1
pho3
3.Fika
Fika menghidangkan masakan Sweden dengan hidangan yang besar. Hidangan-hidangan terbaik mereka termasuklah bebola daging Sweden dan ban cinnamon buatan sendiri.
Masa Operasi : Ahad ke Rabu: 11 pagi ke10 malam , Khamis ke Sabtu: 11 pagi ke 11 malam
Julat Harga : SGD30
Alamat : 257 Beach Rd, Singapura 199539
fika 2
fika
4.La Marelle
La Marelle adalah fantasi bertemakan kafe dan butik kedai Perancis dengan hiasan aneh. Mereka berkhidmat set sarapan, kek dan pencuci mulut. Kegemaran termasuk Pie jendela dan croissant disumbat.
Masa Operasi : Isnin, Rabu, Khamis dan Ahad: 10.45 pagi ke 10 malam
Julat Harga : SGD19
Alamat : 25A Baghdad Street, Singapore 199664
la marelle 1
la marelle 3
Untuk maklumat lanjut, layari www.stayfareast.com.