Search

AirAsia Tawarkan Tiket Penerbangan Serendah RM8!


Kenangan Indah Bermula dari RM8
PETALING JAYA: Minggu depan, pelancong akan sekali lagi mempunyai peluang untuk merebut tiket promosi untuk penerbangan AirAsia, dengan tambang pergi serendah RM8.

Mulai hari ini hingga Ahad (18 Julai hingga 24 Julai), syarikat penerbangan itu akan menawarkan tiket dari serendah RM8 ke destinasi seperti Hong Kong, Singapura, Phuket, Siem Reap, Pekanbaru, Bandar Raya Ho Chi Minh.

Tiket ke destinasi AirAsia X seperti Shanghai, Perth, Auckland, Teheran dan Mauritius juga akan menjadi rebutan dengan harga serendah RM198.

Tarikh penerbangan dengan tambang promosi adalah antara 4 Januari hingga 21 Ogos  2017tahun depan.

Mereka yang merancang untuk terbang AirAsia X juga boleh menaik taraf ke tempat duduk Premium Flatbed dari hanya RM718.

Promosi ini diadakan untuk meraikan rentetan kemenangan syarikat penerbangan itu di Anugerah Skytrax. Mereka telah berjaya beg Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaik Dunia dan tajuk Syarikat Penerbangan Kos Rendah Terbaik Asia bagi tahun kelapan berturut-turut.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia Tan Sri Tony Fernandes berkata, tidak ada syarikat penerbangan lain yang telah memenangi anugerah "Terbaik Dunia" yang banyak kali berturut-turut.

"Ia benar-benar adalah satu pencapaian yang luar biasa dan kami ingin mengucapkan terima kasih tetamu yang mengundi kami dengan tambang rendah bermula dari hanya RM8," katanya dalam satu kenyataan.

Fernandes menggesa penumpang untuk berkongsi detik-detik perjalanan mereka dengan syarikat penerbangan itu di media sosial menggunakan "# travelgr8" hashtag.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X Group Datuk Kamarudin Meranun berkata memenangi anugerah untuk beberapa tahun berturut-turut membuktikan bahawa menjadi syarikat penerbangan tambang murah tidak bermakna perkhidmatan yang diberikan adalah berkualiti rendah.

Tambahnya Premium Flatbeds AirAsia X termasuk ciri-ciri seperti soket kuasa universal, headrests laras dan juga skrin privasi.

Tetamu yang mendapatkan  Premium Flatbeds boleh menikmati keutamaan daftar masuk, menaiki keutamaan, keutamaan bagasi, peruntukan bagasi 40kg dan makanan percuma serta bantal dan selimut.

Tambang promosi boleh digunakan untuk AirAsia Malaysia (kod penerbangan AK), AirAsia Thailand (FD), AirAsia Indonesia (QZ), AirAsia Filipina (Z2) dan AirAsia India (I5), serta penerbangan AirAsia X di Malaysia AirAsia X (D7 ) dan Thai AirAsia X (XJ).

Tambang disenaraikan tidak termasuk cukai lapangan terbang, yuran dan perkhidmatan pilihan yang lain.

Untuk maklumat terkini mengenai promosi dan aktiviti, ikut AirAsia di Twitter (twitter.com/AirAsia) dan Facebook (facebook.com/AirAsia).

Atau anda boleh lihat terus tiket yang ada.