Search

Jom Cabar Diri Anda Dengan 11 Aktiviti Menarik Di Sunway Extreme Park!


Sunway Extreme Park adalah taman tema pertama di Malaysia khusus untuk sukan bermotor atau sukan extreme tanpa bermotor. Taman ini mempunyai pelbagai jenis keseronokan dan tarikan yang memenuhi keperluan hiburan semua pengunjung.

Taman-taman yang disediakan menarik pelawat dari pelbagai peringkat umur samada dari dalam atau dari luar negara Malaysia. Mereka sentiasa meningkatkan kemudahan dan servis yang diberikan  dengan memberi tumpuan kepada sukan pengembaraan yang extream

Kalau anda ingin megetahui lebih lanjut apa kata anda "Nikmati Sendiri". Inilah congankata mereka!

Dengan kemudahan dan cawangan di seluruh Malaysia, Sunway Extreme  Park menjanjikan servis dan layan yang terbaik untuk para pelawat. Melarikan diri ke dunia yang berbeza yang menyeronokkan; memilih salah satu lokasi yang dekat dengan anda!

Kelebihan Mereka

Boleh dikatakan Sunway Extreme Park adalah tempat yang sempurna untuk hiburan korporat, hari keluarga, pelancaran produk, mini explore race, treasure hunt dan program team building

Mereka juga mempunyai team pemasaran yang efisen dan pasukan pergurusan acara yang cekap dalam menguruskan kehendak pelanggan mereka. Mereka sangat aktif dan mempunyai kelebihan mobility untuk kejohanan atau acara tertutup dan swasta di seluruh negara.

Mari kita terokai aktiviti yang mereka ada:


1.ATV JUNGLE-TRAILAlami kegembiraan menakluk kawasan yang kasar dan mencabar melalui kolam air, perangkap lumpur, curam dan parit dalam anda melalui laluan off road yang bersimpang siur  dengan memandu All Terrain Vehicles, yang merupakan antara aktiviti yang paling lasak dan mencabar di extremen park.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway Lagoon, Sunway Extreme Park @ City Ipoh, Extreme Park @ Sepang Gold Coast & Extreme Park @ Port Dickson

2.GO-KARTMemang sesuai untuk lepaskan gian, macam pemandu F1 tapi dengan kelajuan yang terhad, dengan bunyi nyaring dari enjin go-kart anda. Trek yang direka untuk mencabar anda dan penuh dengan keseronokan kalau dilakukan bersama-sama teman. Jangan lupa mereka memang tekankan aspek keselematan ya!

Lokasi: Extreme Park @ Sunway Lagoon, Sunway Extreme Park @ City Ipoh, Extreme Park @ Sepang Gold Coast &
Extreme Park @ Port Dickson


3.BADMINTION


Kemudahan badminton yang disediakan membenarkan permainan semasa siang dan malam. Jadi kalau anda tiada masa disiang hari, boleh sahaja buat plan untuk bermain bersama-sama rakan di sini.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway South Quay & Extreme Park @ Sunway City Ipoh

4.FUTSAL


Kalau anda ketagih nak sepak dengan laju ke gawang dan buat rembatan macam Christian Ronaldo, boleh cuba di salah satu padang futsal yang disediakan. Fasilitinya memang tip-top.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway South Quay & Extreme Park @ Sunway City Ipoh

5.PAINTBALL WAR GAME


Peminat cerita perang bolehlah datang main perang-perang  macam dalam cerita perang yang hebat-hebat tu dengan kawan-kawan. Masa ni anda diuji kemahiran strategi dan tektikal peperangan.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway South Quay, Extreme Park @ Sunway City Ipoh, Extreme Park @ Sepang Gold Coast & Extreme Park @ Port Dickson
Way Bandar Ipoh


6.SUKAN AIR


Anda boleh pilih 3 sukan air ini samada berkayak, menaiki angsa dan bot pedal di kemudahan yang disediakan.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway Lagoon

7.FLYING FOXAlami pengembaraan udara yang mendebarkan dengan ciri-ciri keselamatan dan servis bertaraf dunia. Memang betul betul menguji adrenalin anda!

Lokasi: Extreme Park @ Sunway Lagoon Park Extreme & Sunway City Ipoh @

8.ARCHERY TARGET SHOOTING


Sukan untuk semua peringkat umur. Mencabar dan menyeronokkan. Uji tumpuan anda, matlamat dan kemahiran ahli menembak. Rekreasi yang menyeronokkan untuk seisi keluarga.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway Lagoon, Sunway Extreme Park @ City Ipoh, Sunway Extreme Park @ Sepang Gold Coast & Extreme Park @ Port Dickson

9.PAINTBALL TARGET SHOOTING


Jika anda fikir anda mempunyai tumpuan yang baik dan ada cita-cita nak jadi Rambo, hanya hadir  ke Paintball Target Shooting dan cari bakat tersembunyi anda disitu.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway Lagoon, Sunway Extreme Park @ City Ipoh, Sunway Extreme Park @ Sepang Gold Coast & Extreme Park @ Port Dickson

10.DODGEBALLIni antara permainan yang paling mudah untuk anda belajar dan mulakan! Dodgeball adalah salah satu sukan yang paling pesat berkembang sekarang dan cara yang menakjubkan untuk bertemu rakan baru.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway South Quay & Extreme Park @ Sunway City Ipoh
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai dodgeball, sila layari: www.dodgeball.com.my

11.GOLF DRIVING RANGE


Tidak ada yang dapat mengalahkan kepuasan memukul seratus bola 200 meter ke dalam range. Boleh cuba game yang ringkas ini bila anda rasa stress dan ingin kerihatan di lapangan sasar ini selepas hari yang panjang di pejabat.

Lokasi: Extreme Park @ Sunway City Ipoh

ALAMAT

@ SUNWAY SOUTH QUAY

Jalan Tasik Selatan, Sunway South Quay, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor.

Paintball: 012 235 2979
Futsal: 012 380 5083
Badminton: 017 252 5083
Event For Futsal & Badminton:
017 636 3903

@ SUNWAY LAGOON

No.3, Jalan PJS 11/11, Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya, Selangor.

General Line: 03 5639 0000
Go Kart: 012 338 7977
Paintball: 012 235 2979

@ SUNWAY CITY IPOH

No. 1, Persiaran Lagun, Sunway City,
31150 Ipoh, Perak.

General Line: 05 549 8276
Futsal & Badminton: 05 256 3070
Event: 05 256 3070

@ SEPANG GOLD COAST

No. 67, Jalan Pantai Bagan Lalang,
KG. Bagan Lalang,
43950 Sungai Pelek, Selangor Darul Ehsan.

General Line: 03 3182 3600
Event: 016 239 1660 /
011 1510 3999 / 017 230 8310

@ PORT DICKSON

Jalan Pantai, Batu 13 KM 21,
Mukim Pasir Panjang,
71250 Port Dickson, Negeri Sembilan.

***Closed every Tuesday***
**Except for Public Holidays & School Holidays**

General Line: 016 866 7423
016 239 1660 / 011 1510 3999