Search

Promosi Merdeka Malindo Air Tiket Bermula RM59


Sempena sambutan merdeka yang akan berlangsung pada 31 Ogos 2016 ini Malindo Air telah melancarkan Jualan Merdeka untuk semua penerbangan.Maklumat lanjut seperti dibawah:

Tempoh Jualan : Sekarang - 21 August 2016
Masa Penerbangan:  Sehingga 31 Oktober 2016

Tiket yang ditawarkan adalah sehala (All-in dare).  Ke Hanoi hanya RM256 dan ke Taipei hanya RM306. Penerbangan dari KLIA

Tambang Istimewa

Tempoh Jualan Tiket: Sekarang - 21 Ogos 2016
Masa Penerbangan : Sekarang - 10 Nov 2016

Dari Subang Airport.

Ke Penang, Kota Bharu, Johor Bahru, Langkawi, Alor Setar dan K. Terengganu hanya pada RM69.

Dari KLIAPerlu diingatkan setiap tempahan yang dibatalkan tidak akan dilayan dan no refund ya! Setiap pertukaran tarikh dan masa dalam 24 jama akan dikenakan rebooking fees iaitu RM150. Hati-hati guys sebelum booking tolong confirm korang punya tarikh dulu.

Untuk tempahan boleh korang pergi website rasmi Malindo Air (klik sini) Sepanjang pengamatan  beberapa destinasi tempatan sudah hampir penuh contohnya untuk flight  ke Langkawi dengan tiket seperti yang saya buat di bawah menunjukkan bulan Oktober 2016 baru ada kekosongan. Jadi segeralah grab sebelum korang gigit jari nanti.


Maklumat Bagasi

Untuk pengetahuan anda berat bagasi yang dibenarkan untuk adan bawa bersama hanya sebanyak 7 kg sahaja, dimana mesti berukuran 55 cm X 35 cm X 25 cm. Terhad kepada 2 bagasi sahaja.


Untuk bagasi check-in anda hanya dibenarkan membawa 2 bagasi sahaja itu 1 untuk bagasi kabin dan 1 lagi untuk bagasi jenis lap top atau hand bag.Lebihan bagasi akan di caj minimum 5 kg berat tambahan. Rate biasa yang dikenakan adalah RM16.96 per kg (ATR and Boeing aircrafts)

Had Bagasi Penerbangan Tempatan

Business Class 40 kg (Boeing aircrafts)
Economy Class 30 kg (Boeing aircrafts)
Economy Class 15 kg (ATR aircrafts)

Had Bagasi Penerbangan Antarabangsa


Business Class 40 kg (Boeing aircraft)
Economy Class 30 kg (Boeing aircrafts)

Diatas adalah had bagasi secara umumnya untuk kebanyakan destinasi antarabangsa Malindo Air, namun begitu ia tertakluk dengan destinasi yang anda tuju ada juga yang hanya membenarkan had bagasi 20 dan 15 kg. Caj lebihan bagasi untuk ex-KUL hanyalah RM48 per kg dan untuk destinasi lain anda perlu lihat maklumat yang lebih lanjut disini (klik sini)

Apa Yang Bestnyer.


1.Termasuk Inflight meals dengan pelbagai pilihan. Untuk penebangan yang lebih dari 3 jam keatas. Anda juga boleh buat special request seperti diabetic diet tetapi mestilah sebelum 48 jam dari tarikh penerbangan.

2.Hiburan didalam penerbangan termasuk games, movies terkini dan sambungan ke USB. Di sesetengah penerbangan mereka sediakan wifi dan

3.Had bagasi sehingga 30 kg dan 40 kilogram untuk Business Class.

4.Ruang kaki yang lebih lapang sehinga 32 inci untuk Ekonomy Class dan 42" untuk Business Class.


Tips Tambahan 

1.Rancang tarikh percutian korang supaya dalam tarikh promosi Malindo Air.

2.Jangan pilih waktu cuti sekolah dan masa puncak. Yang pastinya Malindo Air tidak buat promosi untuk waktu tersebut.

3.Pastikan talian internet korang stabil dan pastikan process booking korang dalam masa 15 minit sahaja. Kalau tidak anda kena mula dari awal.

4.Boleh pilih travel insurance untuk dapatkan perlindungan semasa penerbangan. Kalau nak bajet boleh pilih 'No. Thank You'.

5.Untuk lebih penjimatan percutian anda boleh dapatkan pakej termasuk penginapan malindoholiday diskaun sehingga 5%.

So apa tunggu lagi. Grap Offer ini sebelum 21 Ogos 2016! Selamat Bercuti!